Restaurace Podatelna

Jídelní lístek

DENNĚ OD 15.hod.
PŘEDKRMY
100 g STUDENÝ ROASTBEEF s listy salátu, zauzená majonéza, rozpečená bagetka  
UZENÁ CIBULE s trhanou Mozzarellou a krémem z červené řepy (VEGE)  
ĎÁBELSKÉ TOPINKY  
POLÉVKA
KRÉMOVÁ CIBULAČKA se zastřeným vejcem a nakládanou červenou cibulkou  
DĚTSKÉ PORCE
100 g ŘÍZEČKY Z PANENKY nebo KUŘECÍ (100g), příloha dle přání  
MALÝ HOVĚZÍ BURGER s opečenou slaninou, hořčičný dresing, hranolky  
TATARÁKY
170 g TATARÁK dle obecně známé receptury, topinky  
170 g TATARÁK s kapary a Parmazánem, bagetka /1,3,7/  
ŽAMPIONOVÝ TATAR s kapary, citronem a rozpečenými bagetkami (VEGE)  
BURGERY podávané v naší domácí bulce
1 ks HOVĚZÍ BURGER SE SLANINOU, zauzenou majonézou a kyselou okurkou, smažené brambory  
1 ks "DOUBLE DECKER" dvojitý hovězí burger se slaninou, zauzenou majonézou a kyselou okurkou, smažené brambory  
1 ks VEGEBURGER s grilovaným sýrem Halloumi, nakládané ředkvičky, domácí kečup, smažené brambory  
HLAVNÍ JÍDLA
250 g KANČÍ GULÁŠ s červenou cibulí, domácí bramborové krokety  
200 g HOVĚZÍ FLANK STEAK s krémem z červené řepy, žampionové ragů z červenou cibulí a tarhoňou, chipsy  
200 g HOVĚZÍ FLANK STEAK se sezónní zeleninkou na másle, zauzená bramborová kaše, šťáva  
500 g PEČENÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA na medu, chilli a zázvoru, nakládaná červená cibulka, domácí hranolky/ rozpečené bagetky  
200 g GRILOVANÁ VEPŘOVÁ PANENKA, cibulovo brusinkové zelí na špeku, škubánky, šťáva  
200 g GRILOVANÁ VEPŘOVÁ PANENKA, ragů z červené čočky a čočky beluga, česnekové püre, šťáva  
300 g STEAK Z KRKOVIČKY, silná masová šťáva, šťouchané brambory s opečenou a uzenou cibulkou  
250 g SMAŽENÉ VEPŘOVÉ/ KUŘECÍ ŘÍZKY, cibulová bramborová kaše/ brambory  
200 g KUŘECÍ ŘÍZEČKY v pikantní kukuřičné krustě, šťouchané brambory s cibulkou, česneková majonéza  
200 g GRILOVANÁ KUŘECÍ PRSA, ragů z červené čočky a čočky beluga, püre ze sušených rajčat  
200 g Drůbeží játra na tymiánu sa šťouchanými pečenými batáty  
350 g Dýňové rizoto z rýže arborio s máslem a Parmazánem (VEGE)  
200 g Balzamikové žampiony s bramborovo dýňovou kaší a püre ze sušených rajčat, uzená cibule  
SALÁTY
350 g Listový salát s roastbeefem, dijonským dresingem a krutony  
SALÁT S KUŘECÍM MASEM, parmazánem a sušenými rajčaty  
ŠOPSKÝ (VEGE)  
MALÝ MÍCHANÝ s balzamikovou redukcí (VEGE)  
GRILOVANÁ MASA BEZ URČENÝCH PŘÍLOH
200 g Hovězí flank steak  
300 g Vepřová krkovička  
200 g Vepřová panenka  
200 g Kuřecí steak  
přílohy: restovaná zelenina, hranolky, pečivo, šťouchané, vařené, opečené brambory...  
DEZERTY
HORKÉ MALINY se zmrzlinou  
Levandulová pannacotta s limetkovým sorbetem a drobenkou, omáčka z drobného ovoce